Samenwerken
Samenwerken kun je leren. Eenvoudig is het zeker niet als je bekijkt welke facetten om de hoek komen kijken:
leiding nemen actief luisteren overleggen taakverdeling initiatief nemen probleem oplossen afspraken maken aanspreekbaarheid omgaan met kritiek voor jezelf opkomen verantwoordelijkheid nemen bijdragen interactie feedback kritiek
TASC-model

We werken met het TASCmodel. Leerlingen worden continue betrokken bij hun eigen leerproces. "Eleonoor van Gerven": Leren lijkt een eenvoudige taak voor hoogbegaafde kinderen. Ze hebben alles mee en zouden iedere leertaak snel tot een goed eind moeten kunnen brengen. Maar schijn bedriegt. Leren is een vak op zich en ook dat moet je leren. Het beste resultaat wordt bereikt als je er vroeg mee begint, het liefst al in de kleutergroep. Belle Wallace ontwikkelde hiervoor het TASCmodel (Thinking Actively in a Social Context)
Individuele verfijning
Bij inhoudelijk vormgeven van onderwijs bekijken we de leerstijlen van de kinderen en
verfijnen vervolgens het aanbod. Als een leerling bijvoorbeeld een convergente denker is, die meteen op weg gaat naar het einddoel en 'alle kanten op vliegt', is het verstandig om te kiezen voor opdrachten met een (meer) gesloten einde.
Leerstijlen
Taaldenken en beelddenken hangen samen met de leerstijlen. Zo is een beelddenker gebaat bij visualisatie van de aangeboden stof, terwijl een taaldenker beter uit de voeten kan met verbale input. Er zijn verschillende studies verschenen over de leerstijlen van hoogbegaafde leerlingen.
Onderzoekend leren
We passen de stappen van ONDERNEMEND LEREN toe. We begeleiden van FIXED MINDSET naar GROEI MINDSET. Leerlingen leren de kracht van hun eigen gedachten kennen.